Slå tidsplaner på og av

Slå av en enkelt tidsplan uten å slette den, og slå den på igjen når du trenger den.

Noen ganger vil du at en tidsplan skal stoppe en stund uten at du mister oppsettet. Med Tab Scheduler kan du slå av en enkelt tidsplan og beholde alle innstillingene, og så slå den på igjen når du trenger den. Det er nyttig i ferier, eksamensuker eller andre avbrekk fra den vanlige rutinen.

Slik fungerer det å slå tidsplaner på og av

Hver tidsplan er enten på eller av. Du kan endre dette to steder.

  • I Planlagt faneliste har kolonnen Status en bryter som viser På eller Av. Ett klikk lagrer endringen med en gang.
  • I skjemaet for tidsplaner sitter bryteren Tidsplan aktivert ved siden av knappen Lagre tidsplan. Den er slått på som standard for nye tidsplaner.

Når du slår av en tidsplan, fjerner Tab Scheduler tidtakerne for den, så den åpner eller lukker ikke lenger noen faner. Lenken, tidspunktene og alternativene forblir lagret. Når du slår den på igjen, setter Tab Scheduler opp tidtakerne på nytt ut fra de lagrede innstillingene.

En tidsplan som er slått av, blir også hoppet over av Kjør nå, Åpne alle planlagte lenker og Lukk alle planlagte lenker, og den telles ikke med i antallet på utvidelsesikonet.

Slik slår du en tidsplan på eller av

  1. Klikk på Tab Scheduler-ikonet i verktøylinjen i nettleseren og velg Innstillinger.
  2. Finn tidsplanen i Planlagt faneliste.
  3. Klikk på bryteren i kolonnen Status slik at den viser Av.
  4. Når du trenger tidsplanen igjen, klikker du på bryteren slik at den viser På.
1Status, 2Status

For å lagre en ny tidsplan som starter avslått, slår du av Tidsplan aktivert før du klikker på Lagre tidsplan. Du kan også klikke på blyantikonet for en eksisterende tidsplan og endre Tidsplan aktivert i skjemaet.

Når det lønner seg å slå tidsplaner på og av

  • Du skal på ferie i to uker. Slå av tidsplanene som åpner jobbverktøyene dine kl. 8:55 på hverdager, og slå dem på igjen når du er tilbake.
  • En tidsplan lukker youtube.com kl. 21:00 på kvelder før skoledager. Slå den av i sommerferien og på igjen når skolen starter.
  • Du planlegger en ny morgenrutine som starter neste mandag. Lagre tidsplanen i dag med Tidsplan aktivert slått av, og slå den på i løpet av helgen.

Greit å vite om å slå tidsplaner på og av

  • Å slå av én tidsplan er noe annet enn å sette alt på pause. For å stoppe alle tidsplaner på én gang bruker du bryteren Sett alle tidsplaner på pause eller fortsett eller trykker Alt+Shift+P.
  • En tidsplan som er slått av, teller fortsatt med blant de 5 tidsplanene i gratisplanen. Slett tidsplaner du ikke trenger lenger, hvis du når grensen.
  • Med to eller flere tidsplaner kan du klikke på overskriften Status for å sortere listen, slik at alle tidsplanene som er slått av, havner samlet.
  • Å slå på en tidsplan med En gang igjen gir den ikke et nytt tidspunkt. Hvis tidspunktet er passert, redigerer du den og velger en ny dato.

Spørsmål og svar

Mister jeg innstillingene når jeg slår av en tidsplan?

Nei. Lenken, tidspunktene og alternativene forblir lagret, og tidsplanen kjører som vanlig igjen når du slår den på.

Hva er forskjellen på å slå av en tidsplan og å sette alle tidsplaner på pause?

Å slå av påvirker bare den ene tidsplanen. Å sette alt på pause stopper alle tidsplaner på én gang og lar bryteren til hver tidsplan stå slik den var.

Teller en tidsplan som er slått av, med i grensen for gratisplanen?

Ja. Gratisplanen har plass til opptil 5 tidsplaner, enten de er slått på eller av.

Relaterte funksjoner