Schemahistorik

Se vilka scheman som körts och när. Historiken stannar på den här enheten, och du kan rensa den när som helst.

Tab Scheduler för en enkel logg över vad dina scheman har gjort. Varje gång ett schema öppnar, stänger eller uppdaterar en flik läggs en rad till med webbplatslänken, tiden och åtgärden. Det hjälper dig att kontrollera att ett schema kördes medan du var borta, eller att ta reda på varför en flik plötsligt stängdes.

Så fungerar schemahistoriken

Sidan Historik för flikscheman listar alla registrerade åtgärder, med de senaste först. Varje rad visar URL, Tid och Handling, som är Öppna, Nära eller Uppdatera. Uppdatera visas när ett schema som använder Uppdatera fliken om webbadressen redan är öppen hittar webbplatsen öppen och uppdaterar den fliken i stället för att öppna en ny. Om schemat har en titel visas den under länken, så att du ser vilket schema som gjorde det.

Ett stängningsschema som stänger tre matchande flikar lägger till tre rader, en för varje flik. Tab Scheduler sparar de senaste 500 posterna och tar bort äldre poster av sig självt.

Samma poster används för tiden Senaste körning som visas för varje schema i Schemalagd fliklista.

Så visar och rensar du schemahistoriken

Historiken är alltid på, så det finns inget att slå på. Följ de här stegen för att visa och städa i den.

  1. Klicka på Tab Scheduler-ikonen i webbläsarens verktygsfält och välj Inställningar.
  2. Klicka på Historik i menyn högst upp på inställningssidan.
  3. Skriv en del av en länk eller en titel i Söka för att hitta poster. Klicka på rubriken URL eller Tid för att sortera, och välj längst ner i listan hur många rader som ska visas (10, 25, 50 eller All).
  4. För att ta bort vissa poster markerar du deras rutor och klickar på Ta bort markerade. Rutan i rubrikraden markerar alla poster på sidan.
  5. För att ta bort allt klickar du på Rensa historik. Båda knapparna ber dig bekräfta först.
1Ta bort markerade, 2Rensa historik

När schemahistoriken är användbar

  • Ett dagligt schema öppnar teamets instrumentpanel kl. 8.30. Du kommer till skrivbordet kl. 10.00 och vill vara säker på att det kördes. Öppna historiken och leta efter en rad med Öppna kl. 8.30 med länken till instrumentpanelen.
  • En flik stängdes medan du fortfarande använde den. Sök efter webbplatsen, till exempel docs.google.com. Raden med Nära visar tiden och titeln på schemat som stängde den, så att du vet vilket schema du ska redigera eller stänga av.
  • Innan du lånar ut din bärbara dator klickar du på Rensa historik så att listan över webbplatser som dina scheman har öppnat försvinner.

Bra att veta om schemahistoriken

  • Historiken lagras bara på den här enheten. Den sparas inte i ditt konto och visas inte i andra webbläsare, inte ens när du loggar in där.
  • Bara åtgärder som Tab Scheduler utför registreras. Flikar som du själv öppnar eller stänger listas inte.
  • Webbplatser som ett schema öppnar eller stänger i inkognitoläge registreras också. Rensa dem om andra använder datorn.
  • När du rensar historiken försvinner också tiderna för Senaste körning från schemalistan, eftersom de kommer från samma poster. Dina scheman ändras inte och fortsätter att köras.

Frågor och svar

Sparas min schemahistorik i mitt konto?

Nej. Historiken lagras bara på den här enheten och synkroniseras inte till andra webbläsare eller enheter, inte ens när du är inloggad.

Hur många poster sparar historiken?

Tab Scheduler sparar de senaste 500 posterna. När en ny post läggs till efter det tas den äldsta bort.

Vad betyder "Uppdatera" i kolumnen "Handling"?

Det betyder att ett schema hittade webbplatsen redan öppen och uppdaterade den fliken i stället för att öppna en ny. Det händer när "Uppdatera fliken om webbadressen redan är öppen" är markerat för schemat.

Tar "Rensa historik" bort mina scheman?

Nej. Den tar bara bort posterna i historiken. Dina scheman fortsätter att köras, men deras tider för "Senaste körning" försvinner från listan tills de körs igen.

Relaterade funktioner